Συναυλία στο Ηράκλειο Κρήτης

Εικόνα 1

Συναυλία στην Υπόγα

Εικόνα 1

Συναυλία και παρουσίαση βιβλίου στην Υπόγα

Εικόνα 1

Σκέψεις γύρω από τον θεσμό του συλλόγου γονέων και την εκπαίδευση

Εδώ και περίπου τρία χρόνια συμμετέχω σαν μέλος στον σύλλογο γονέων του πρώτου δημοτικού σχολείου Ν. Ηρακλείου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την συμμετοχή ήταν κυρίως παράγοντες τύχης. Όταν ξεκινούσε η πανδημία, με κάποιο τρόπο έτυχε να βοηθήσω κάπως στην remote λειτουργία του σχολείου και εν συνεχεία η τότε πρόεδρος με παρότρυνε να μετέχω πιο ενεργά. Είχα διάφορους δισταγμούς, κυρίως λόγω στενών χρονικών περιθωρίων, στην συνέχεια και με λίγο βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη, συμμετείχα και συμμετέχω ενεργά, τουλάχιστον όσο μπορώ.

Τι ακριβώς κάνει ένας σύλλογος γονέων

Να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για σύλλογο γονέων σε δημόσιο δημοτικό σχολείο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολλές παραλλαγές λειτουργίας, και ορισμού κατ’ επέκταση, συλλόγων γονέων σε σχολεία. Επίσης είμαι σχεδόν βέβαιος ότι διαφέρει η φύση αναλόγως την βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Σε όσους/ες δεν είναι ενήμεροι ή δεν έχουν ιδία πείρα συμμετοχής, μια τέτοια εθελοντική ομάδα, φαντάζει από πολυτέλεια μέχρι χάσιμο χρόνου. Ενδεχομένως, να ήταν έτσι σε παλιότερες εποχές, αν και πολύ αμφιβάλλω, όπως και να έχει, θα ξεκινήσω με την τοποθέτηση ότι πλέον στα δημόσια σχολεία η ύπαρξη συλλόγου είναι απαραίτητη* για την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Και λέγοντας απαραίτητη το εννοώ. Ας δούμε τις ελλείψεις σε ένα τυπικό δημοτικό σχολείο αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα.

Συναυλία στην Ρήξη Λιβαδειάς

Εικόνα 1