Συνεχίζοντας τις εργασίες

Έχει περάσει αρκετός καιρός από το προηγούμενο άρθρο και η αλήθεια είναι ότι έχουν προχωρήσει αρκετά και οι εργασίες, όχι σε βαθμό που να είναι τελειωμένο το σπίτι. Καταρχάς, έχω πάρει την απόφαση να δουλέψουμε με ντόπια μαστόρια και συνεργεία, κάτι που δυσκόλευει τους χρόνους παράδοσης, λόγω σπάνης των συνεργείων στα χωριά, από την άλλη όμως είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να προσφέρεις κάτι στην τοπική κοινότητα και να έχεις μια πρώτη καλή επαφή με τον εκεί κόσμο.

Είχαμε μείνει στα καθαρίσματα λοιπόν, ε κύλησαν κάπως τα πράγματα από τότε και έχουμε κάνει τα παρακάτω.

Ξηλώσαμε το παλιό ξύλινο πάτωμα που χώριζε το κατώι με τον πρώτο όροφο και βάλαμε σιδερένιο. Ο λόγος που το κάναμε αυτό, ήταν γιατί θέλαμε στον πάνω όροφο να στρώσουμε μπετόν και να φτιάξουμε μπάνιο και κρίθηκε ότι θα βελτίωνε την στατικότητα ακόμα περισσότερο.

Home1

Αρμολογήθηκαν όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι. Επιλέξαμε γκρί αρμολόγι γιατί είναι και αυτό που συνηθίζεται στην περιοχή.

Home1

Παρόλο που η σκεπή ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεν είχε μόνωση, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τα κεραμίδια, να περάσουμε τις κατάλληλες μονώσεις και να βάλουμε καινούρια. Επιλέξαμε τσιμεντοκεράμιδα σε κλασσικό πορτοκαλί χρώμα.

Home1

Αποφασίσαμε η σκεπή να είναι ορατή από μέσα. Αφήσαμε τα παλιά τα ξύλα ως έχει για την ώρα και καλύψαμε την σκεπή με χοντρά ραμποτέ.

Home1

Περάσαμε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και στους δύο ορόφους.

Home1

Στρώσαμε τσιμέντο πάνω και κάτω

Home1

Ανοίξαμε ένα καινούριο παράθυρο για την κουζίνα

Home1

Αρχίσαμε να βάζουμε τις γυψοσανίδες

Home1

Και τέλος κλείσαμε το σπίτι με παράθυρα και μπαλκονόπορτες από αλουμίνιο. Επιλέξαμε το πράσινο ανοιχτό, σαν πιο αρμοστό και στα χρώματα του περιβάλλοντος και της πέτρας.

Home1

Home1

Κάπου εδώ βρισκόμαστε τώρα, θέλει ακόμα αρκετές εργασίες αλλά πλησιάζουμε!