Προς κλείσιμο της πρώτης φάσης

Έχουμε εστιάσει τους τελευταίους μήνες στο να κλείσει η πρώτη φάση, η οποία αφορά τα εσωτερικά τμήματα του σπιτιού, να μπορεί να είναι κατοικίσιμο το σπίτι, οπότε όλες οι εργασίες που γίνονται έχουν σαν στόχο την ολοκλήρωση αυτής της φάσης. Η δεύτερη φάση θα αφορά τις εργασίες για τα εξωτερικά τμήματα του σπιτιού, για παράδειγμα εξωτερικούς τοίχους, διάδρομο εισόδου και μπαλκόνι και η τρίτη φάση θα αφορά τον καλλωπισμό του προαύλιου χώρου, για παράδειγμα εργασίες όπως περίφραξη, κήπος και άλλα. Σχετικά με την πρώτη φάση είχαμε μείνει περίπου σε αυτό το σημείο.

Καταρχάς, τελειώσαμε το αποχετευτικό σύστημα και ενώσαμε όλες τις αποχευτεύσεις με έναν καινούριο βόθρο.

Home1

Διαπιστώσαμε ότι είχε λίγο υγρασία το βορινό τμήμα του σπιτιού και αποφασίσαμε να ρίξουμε κροκάλα και από πάνω θα ρίξουμε τσιμέντο σε αυτό το σημείο για στεγανοποίηση.

Home1

Για το εσωτερικό αρμολόι επιλέξαμε να κινηθούμε σε άσπρο χρώμα, σε αντίθεση με τον εξωτερικό τοίχο που έχει γκρι αρμολόι. Οι λόγοι εκτός από αισθητικούς είχαν να κάνουν και με το γεγονός ότι το ισόγειο θέλαμε να είναι όσο το δυνατόν πιο φωτεινό γίνεται, δεδομένου ότι έχει μόνο 3 παράθυρα. Παράλληλα τελειώσαν οι εργασίες με τις γυψοσανίδες, εκτός από τα τελικά στοκαρίσματα.

Home1

Home1

Το παράθυρο που ανοίξαμε στο ισόγειο έγινε κάπως έτσι λοιπόν:

Home1

Σχετικά με τα πατώματα, επιλέξαμε να κινηθούμε σε γρανιτοπλακάκια που είναι απομίμηση ξύλου και οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί αλλά και θέματα στην συντήρηση που δεν πήγαμε απευθείας σε ξύλινο πάτωμα.

Home1

Home1

Τέλος, επιλέξαμε η εσωτερική σκάλα να είναι μασίφ ξύλο, πήγαμε με δρυς ρουστίκ που ισορροπεί καλά το αισθητικό με το οικονομικό σκέλος και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Home1

Στα αμέσως επόμενα πλάνα μας είναι να τοποθετήσουμε την κουζίνα, να κατασκευάσουμε ένα μικρό πατάρι στο μπάνιο και να τοποθετήσουμε τα είδη υγιεινής!